Україні не потрібні освічені медики? Кабмін скасував прохідний бал 150 для медспеціальностей

Україні не потрібні освічені медики? Кабмін скасував прохідний бал 150 для медспеціальностей

На такій нормі 150 балів наполягала в. о. голови МОЗ Уляна Супрун

Розпорядження Міністерства охорони здоров'я, яке встановлювало за поданням Міносвіти мінімальний бал ЗНО для проходження на медичні спеціальності для абітурієнтів, у цьому році буде скасовано.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала голова профільного комітету Верховної Ради Ольга Богомолець.

На думку Богомолець, якість майбутнього лікаря визначає те, як він здасть випускні іспити у виші, а не ЗНО. А хто не зможе вчитися, «тих відрахують після першої ж сесії», вважає депутат.

«Наказ МОН за поданням МОЗ щодо встановлення мінімального прохідного бар’єру в 150 балів з кожного конкурсного предмета ЗНО на медичні спеціальності на цей рік буде скасовано. Випускники, які набрали менше ніж 150 балів з кожного сертифікату ЗНО отримають шанс на вступ до медичних вузів і демонстрацію своіх здібностей в навчанні, щоб стати гарними лікарями. Всім, хто стурбований якістю підготовки наших лікарів, хочу сказати, що якісь майбутнього лікаря визначає те, як він здав державні іспити після завершення навчання в медичному вузі, а не вступні бали ЗНО. Хто не зможе вчитися — буде відрахований після першої чи другої сесії», — написала Богомолець.

«Міносвіти в той час, коли йде війна в нашій країні, коли тисячі дітей-сиріт і сотні тисяч внутрішньо переміщених осіб, потрібно не обмежувати права абітурієнтів на вступ до ВНЗ, а просто затвердити стандарти підготовки студентів і посилити контроль за навчанням», - резюмувала Богомолець.

В. о. голови МОЗ Уляна Супрун, на вимогу якої цьогоріч прохідний бал для вступу до медичних ВНЗ було підвищено, розкритикувала рішення Кабміну.

«150 бали. Мінімум. Для медиків. Безкомпромісно», — написала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у Twitter.

«Хочете щоб вас лікував лікар з 103 балами? Україні не потрібні освічені медики?», — запитала Супрун.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: