Україні та Франція домовилися про співпрацю у сфері ЖКГ - Зубко

Україні та Франція домовилися про співпрацю у сфері ЖКГ - Зубко
Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко

Французькі компанії братимуть участь у модернізації сектору централізованого теплопостачання в Україні

Україна і Франція розвиватимуть співробітництво у житлово-комунальній сфері, енергетиці, а також у сфері підготовки фахівців для державної служби.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

«Україна та Франція розвиватимуть співробітництво у житлово-комунальній сфері, енергетиці, а також у сфері підготовки фахівців для державної служби. Цих домовленостей досягнуто в рамках офіційного візиту президента України Петра Порошенка до Франції та зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном», - написав Зубко.

Щодо сфери ЖКГ, то, за словами віце-прем'єра, французькі компанії братимуть участь у модернізації сектору централізованого теплопостачання в Україні – в рамках проекту «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання в Україні», що впроваджується за фінансової підтримки Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

Зокрема, французькі компанії працюватимуть у містах Кам’янець-Подільський і Миколаїв.

«Також домовились про підготовку держслужбовців за підтримки Національної школи адміністрації (ENA), буде використано передовий іноземний досвід», - додав Зубко.

Нагадаємо, Порошенко хоче залучити французькі інвестиції у переробку сміття.

Раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко у Парижі передав своєму французькому колезі Еммануелю Макрону картину, написану журналістом Романом Сущенком. Він додав, що Сущенко, який багато років працював у Франції, має бути негайно звільнений із російської в'язниці.

Також на спільній зустрічі з представниками ЗМІ Макрон назвав строки зустрічі лідерів «нормандського формату». Він повідомив, що зустріч лідерів України, Франції, Німеччини та РФ відбудеться наприкінці червня - початку липня поточного року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: