Українські консули зустрілися з Павлом Грибом

Українські консули зустрілися з Павлом Грибом
Павло Гриб

Під час розмови українських дипломатів із Павлом Грибом низка питань блокувалася співробітниками СІЗО

Сьогодні, 18 вересня, в Краснодарському СІЗО відбулася зустріч представників українського консульства з викраденим на території Білорусі і вивезеним в Росію українцем Павло Грибом. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook адвокат Гриба Андрій Сабінін.

«З Павлом зустрілися консульські працівники. Розмовляли годину в присутності співробітника СІЗО. Низка питань блокувалася», - написав він.

Адвокат повідомив, що ліки його підзахисному так і не передали. «Не було лікаря, сам буду робити це 21-го (вересня. – Ред.)», - зазначив він.

Сабінін також повідомив, що на зустрічі консулів з Грибом працівники СІЗО не дозволили розмовляти українською мовою.

Нагадаємо, 28 серпня колишній український офіцер Ігор Гриб на своїй сторінці в Facebook написав про зникнення в Білорусі свого 19-річного сина Павла, який вирушив до сусідньої країни ще 24 серпня. За словами батька, 19-річний українець виїхав до Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався в соцмережах. Гриб вважає, що сина могли виманити й затримати російські спецслужби.

Пізніше виявилося, що Павло Гриб знаходиться в СІЗО Краснодара за звинуваченням у тероризмі. Про це українському МЗС офіційно повідомили в РФ.

Адвокат Андрій Сабінін розповів, що Гриба ввечері 24 серпня викрали люди у штатському, скували руки та передали іншим, які привезли його до відділку поліції у Росії.

МЗС України висловило рішучий протест російській стороні у зв'язку з безпідставним затриманням Павла Гриба і вимагає забезпечити його негайне повернення в Україну.

Російський суд заарештував громадянина України Павла Гриба до 17 жовтня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: