Українські лікарі прибули в Росію для обстеження Павла Гриба

Українські лікарі прибули в Росію для обстеження Павла Гриба

Україна багато разів зверталася до російської сторони з проханням допустити до затриманого українських лікарів

Українські лікарі прибули до Російської Федерації для обстеження затриманого українця Павла Гриба, який утримується в СІЗО у Краснодарі. Про це повідомляє прес-служба МОЗ України.

Медики з 12 по 15 жовтня мають провести медичний огляд Павла Гриба, надати інформацію про актуальний стан його здоров'я та рекомендовані йому лікарські засоби.

У МОЗ нагадали, що у зв'язку з незадовільним станом здоров'я Гриба та неотриманням ним необхідних ліків Україна багато разів зверталася до російської сторони з проханням допустити до затриманого українських лікарів.

«Наразі, не зважаючи на численні звернення Генерального консульства України в Ростові-на-Дону та позиції Європейського суду з прав людини щодо необхідності допустити українських медиків до Павла Гриба, погодження від російської сторони отримано не було. З метою недопущення погіршення стану здоров'я юнака, було прийняте рішення відрядити українських лікарів до Росії і вимагати невідкладно надати їм можливість провести обстеження затриманого», - сказано у повідомленні.

11 жовтня українська сторона відправила своїх медиків до Росії для обстеження затриманого українця Павла Гриба.

Як повідомлялося, російська сторона відмовила у задоволенні заяви 19-річного українця Павла Гриба про допуск до нього українських лікарів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: