Українські родини інвестували у сонячну енергетику 22 млн євро

Українські родини інвестували у сонячну енергетику 22 млн євро

Вже 1600 родин встановили обладнання для використання сонячної енергії

Більше 1600 українських родин встановили обладнання для використання сонячної енергії, заглом інвестувавши у цю галузь 22 млн євро. Про це розповів голова Держенергоефективності Сергій Савчук, передає прес-служба Кабміну.

За його словами, за останні 3 роки в українські проекти «чистої» енергетики інвестовано близько 700 млн євро. Майже 300 млн євро спрямовано на виробництва «зеленої» електроенергії, ще майже 400 млн євро – на генерацію тепла з відновлюваних джерел енергії.

«Після удосконалення «зеленого» тарифу у 2015 році запрацював ще один напрям – встановлення сонячних панелей потужністю до 30 кВт. Якщо на кінець II кварталу 2015 року таких родин було лише 94, то сьогодні вже більше 1600. За нашими оцінками, ці домогосподарства інвестували у сонячні панелі 22 млн євро», - сказав він.

Савчук також відзначив ті законодавчі ініціативи, які стимулюватимуть інвесторів вкладати кошти у проекти з відновлюваної енергетики. Це і можливість укладати довгострокові договори купівлі-продажу «чистої» електроенергії, і стимулюючий тариф на тепло «не з газу», і нова ініціатива про полегшення доступу до мереж виробникам «зеленої» електроенергії, йдеться у повідомленні.

«Участь банків у фінансуванні таких проектів вкрай важлива, адже безпосередньо впливає і на економіку країни. Красномовний приклад – 4,5 млрд грн. взятих населенням «теплих кредитів». Це кошти, які зайшли у ринок виробництва та використання енергоефективних матеріалів та обладнання», - підкреслив Савчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: