Українські спецагенти кіберполіції припинили другий етап кібератаки Petya

Українські спецагенти кіберполіції припинили другий етап кібератаки Petya

Кіберполіція заблокувала розсилку та активацію вірусу з серверів інформаційної системи М.Є. Doc

Сьогодні спеціальні агенти департаменту кіберполіції, разом з фахівцями СБУ та міської прокуратури - припинили другий етап кібератаки Petya.

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Пік атаки планувався на 16.00. Стартувала атака о 13.40. До 15.00 Кіберполіція заблокувала розсилку та активацію вірусу з серверів інформаційної системи М.Є. Doc. Атака була зупинена. Сервера вилучено, разом зі слідами впливу кіберзлочинців з очевидними джерелами в Російській Федерації. Дякую спецагентів за службу!», - написав Аваков.

Як повідомлялося, 27 червня Україну атакував масовий інтернет-вірус. Жертвами хакерської атаки стали Кабінет міністрів, Міністерство інфраструктури, Ощадбанк, Укргазбанк, Укрсоцбанк, OTP банк, Укрпошта, «Нова пошта», аеропорт «Бориспіль», WOG, KLO, мережа гіпермаркетів «Епіцентр», Чорнобильська АЕС, «24 канал».

Антивірусні компанії стверджують, що вже знайшли ліки від вірусу Petya.

Вірус Petya.А шифрує дані на комп’ютері та вимагає викуп. Фахівці з комп’ютерної безпеки радять нічого не платити – жодних ключів після виплати грошей власники уражених комп’ютерів не отримують.

В Нацбанку України заявили, що сьогодні, 29 червня, робота кількох українських банків, яка була обмежена через хакерські атаки, поступово відновлюється.




Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: