Українські та румунські прикордонники разом патрулюватимуть кордон

Українські та румунські прикордонники разом патрулюватимуть кордон

Українські прикордонники

Спільне патрулювання дозволить економити кадрові, транспортні, технічні та паливні ресурси

Ділянку українсько-румунського кордону в межах Чернівецької області охоронятимуть спільні патрулі прикордонної поліції Румунії та військовослужбовців Держприкордонслужби України (ДПСУ).

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Така ініціатива запроваджена в рамках «Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Румунії про спільне патрулювання українсько-румунського державного кордону».

«Спільна охорона держкордону є одним із сучасних методів у системі управління кордонами ЄС, передбаченим Шенгенським кодексом та іншими документами», - зазначили в ДПСУ.

Спільне патрулювання дозволить економити кадрові, транспортні, технічні, паливні ресурси тощо.

Перед запровадженням спільної охорони кордону українські та румунські правоохоронці пройшли навчання та ознайомились із тонкощами та відмінностями практичного здійснення охорони кордону, додають у Держприкордонслужбі.

До слова, сьогодні стало відомо, що прикордонники у пункті пропуску «Краковець», через який 10 вересня має намір повернутись в Україну екс-голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі, працюватимуть у штатному режимі, але будуть готові оперативно реагувати на будь-які провокації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: