Українські військові відійшли від Петрівського

Українські військові відійшли від Петрівського
За відведенням сил на Донбасі спостерігає місія ОБСЄ

Українська сторона повідомила про розведення сил у Петрівському

Сили та засоби на ділянці поблизу села Петрівське розведено згідно з рамковим рішенням тристоронньої контактної групи. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Вказано, що обстановка на лінії розмежування сторін «залишається напруженою, проте, контрольованою, незважаючи на чітке виконання ЗСУ рішення щодо розведення сил та засобів на визначених ділянках згідно із рамковим рішенням тристоронньої контактної групи».

«Вчора, 7 жовтня, на визначеній ділянці поблизу села Петрівське симетрично відбулося розведення сил та засобів на відстань 1 кілометр від лінії зіткнення. Процес розведення розпочався, як і планувалося, об 11:00 годині. Сторони спочатку подали сигнали ракетою білого вогню про готовність підрозділів. Далі у небі з’явилися ракети зеленого вогню, після чого техніка рушила із займаних позицій у бік місця передислокації. Незабаром військовослужбовці українського підрозділу завершили завантаження на автомобіль майна та особистих речей і, залишили позиції. СЦКК у постійній взаємодії з СММ ОБСЄ координував ситуацію»,- йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за ходом розведення спостерігали патрулі СММ ОБСЄ в Україні.

«Отримавши інформацію від української сторони, що підрозділ переміщено на 1 км від лінії зіткнення, спостерігачі здійснили моніторинг передових позицій і підтвердили, що сили та засоби ЗСУ передислоковано згідно з рамковим рішенням тристоронньої контактної групи. Близько 12:40 години сигналом ракет білого вогню сторони сповістили, що процес розведення успішно завершено», - сказано у повідомленні.

У Міноборони наголосили, що «на позиціях, на яких нещодавно перебували військові, цілодобово чергуватимуть військовослужбовці української сторони СЦКК». «Тут буде обладнаний спостережний пункт, адже відповідно до рамкового рішення у цій зоні можуть знаходитись тільки спостерігачі СЦКК»,- додали у відомстві.

«Представники СММ ОБСЄ повинні постійно здійснювати моніторинг на всій визначеній ділянці розведення. Результати їхнього спостереження відображаються у щоденних звітах СММ ОБСЄ. ЗСУ вже розпочали облаштування спостережного посту та укриття для СММ ОБСЄ. Це робиться задля забезпечення безпеки спостерігачів місії та запобігання непередбачуваних ситуацій на цій ділянці", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наступним кроком робіт на визначених рамковим рішенням ділянках буде поступове розмінування цієї місцевості, тут має утворитися демілітаризована безпечна зона.

«Також слід відзначити, що у рамковому рішенні прописано, що всі процеси розведення та розмінування мають відбуватися дзеркально з обох боків. І якщо протилежна сторона цього не буде дотримуватися, українська сторона адекватно на це реагуватиме»,- додали у Міноборони.

Як відомо, 21 вересня в Мінську було підписано угоду, згідно з якою українські сили, а також бойовики відводять озброєння від лінії розмежування на трьох ділянках - у районах населених пунктів Станиця Луганська, Золоте і Петрівське.

Угода набула чинності 22 вересня. Вона повинна бути виконана протягом 13 днів за умови, що 7 днів в цих районах буде дотримуватися режим тиші.

В МЗС cтаном на 3 жовтня заявили про зрив розведення сил і засобів з боку бойовиків, при цьому умови для розведення сил загалом виконано у районах Золотого й Петрівського.

7 жовтня відбулося розведення сил в районі Петрівського.Як зазначили сьогодні в розвідці, бойовики обіцяють відвести сили в Петрівському до 9 жовтня.

У п'ятницю повідомлялося, що місія ОБСЄ зафіксувала завершення розведення військ біля Петрівського. Втім, потім з'ясувалося, що ОБСЄ не мала доступу до всіх ділянок під час розведення підрозділів на Донбасі

Нагадаємо, протягом доби найманці 38 разів відкривали вогонь по позиціях захисників України.

Як повідомили в розвідці Міноборони, бойовики підтягнули до Іловайська російські танки і «Гради»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: