Українських в'язнів з окупованого Криму найближчим часом перевезуть на материк

Українських в'язнів з окупованого Криму найближчим часом перевезуть на материк

Омбудсмени України і РФ домовилися про переміщення 18 в'язнів з тюрем окупованого Криму на материкову частину України

У Женеві в рамках проведення Щорічної зустрічі Глобальної мережі національних інституцій з прав людини (GANHRI) відбулася зустріч уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської та уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Тетяни Москалькової.

«Під час зустрічі омбудсменів особлива увага приділялася питанню реалізації попередніх домовленостей сторін, зокрема, переміщення українських громадян, які відбувають покарання на території АР Крим, в інші установи для подальшого відбування покарання на території материкової України», - повідомила прес-служба українського омбудсмена в понеділок.

У відомстві нагадали, що під час зустрічі в червні 2016 року омбудсмени України і РФ домовилися про переміщення 18 в'язнів з тюрем окупованого Криму на материкову частину України для подальшого відбування покарання.

«В. Лутковська і Т. Москалькова під час зустрічі обговорили шляхи якнайшвидшої технічної реалізації попередніх домовленостей такого переміщення, розглянули виконання процедури переміщення відповідними державними органами обох держав тощо. Омбудсмени України і РФ повідомили, що це переміщення відбудеться найближчим часом», - йдеться в повідомленні.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: