Український консул 23 жовтня зустрінеться з Павлом Грибом

Український консул 23 жовтня зустрінеться з Павлом Грибом
Павло Гриб

МЗС готує ноту протесту через продовження арешту Гриба

За зверненням Генерального консульства України в Ростові-на-Дону, 23 жовтня 2017 року відбудеться зустріч консула з незаконно утриманним в СІЗО Краснодару Павлом Грибом. Про це повідомив начальник Управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, на прес-конференції за підсумками поїздки українських лікарів до Павла Гриба.

«Після 13 жовтня Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону повторно звернулось з вимогою надати дозвіл на відвідання консулом незаконноутриманного Павла Гриба. Я маю повідомити, що за попередньою інформацією Генеральне консульство одержало дозвіл на відвідання Павла 23 жовтня 2017 року. Ми сподіваємось, що консул зможе оцінити ситуацію навколо Павла і на цій підставі вибудувати подальші кроки щодо його звільнення й повернення в Україну», - повідомив Кирилич.

За його словами, російська сторона підкреслила, що зустріч повинна відбуватися за тих умов, за яких вона відбулася 18 вересня.

«Це означає що обидві сторони (консул та Павло Гриб) повинні спілкуватися російською мовою і жодним чином не порушувати суть справи», - уточнив Кирилич.

Також стало відомо, що  МЗС готує ноту протесту через продовження терміну утримання під вартою викраденого спецслужбами РФ українця Павла Гриба до 4 січня 2018 року. Про це написала речниця МЗС України Мар'яна Беца у своєму Twitter.

Як стало відомо 18 жовтня, Жовтневий районний суд Краснодара (РФ) продовжив утримання під вартою до 4 січня 2018 року для українця Павла Гриба.

Нагадаємо, російські спецслужби затримали українця Павла Гриба 25 серпня (на наступний день після перетину ним кордону Білорусії) і не допустили до нього ні представників МЗС України, ні адвоката. Білоруська сторона тільки 31 серпня підтвердила факт перетину кордону при в'їзді в Білорусь 24 серпня. Представники захисту приїхали в слідчий ізолятор ФСБ в Краснодарі, де знаходиться Павло Гриб, однак їх до затриманого не пустили.

13 вересня повідомлялося, що російські ЗМІ заявили про арешт Гриба суд Краснодара на два місяці. Російський адвокат Андрій Сабінін, який захищає утримуваного в Росії українця, зазначив, що рішення про арешт хлопця до 17 жовтня було заочним. Сам Павло Гриб заявив, що не отримує призначені йому ліки і турбується про своє здоров'я.

Раніше ЄСПЛ зажадав від РФ висновок про стан здоров'я українця Павла Гриба. Також він запропонував відправити до СІЗО своїх лікарів. 11 жовтня українська сторона відправила лікарів до затриманого українцю, не дочекавшись дозволу РФ. Однак російська сторона так і не допустила їх до Павла.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: