Український пожежний літак повернувся з Чорногорії

Український пожежний літак повернувся з Чорногорії

Українські рятувальники ліквідовували масштабні лісові пожежі на території Чорногорії

У середу, 26 липня, о 16:05 в Міжнародний аеропорт «Київ» прибули авіатори Держслужби України з надзвичайних ситуацій, які допомагали ліквідовувати масштабні лісові пожежі на території Чорногорії з 19 по 26 липня. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Голова ДСНС України Микола Чечоткін подякував екіпажу літака за сумлінне та високопрофесійне виконання поставлених перед ними завдань.

«Вперше нашим авіаторам довелося працювати в таких надскладних умовах - гірська місцевість та суцільне задимлення території. Тиждень напруженої роботи по 12-15 годин на добу. Проте наші авіатори вкотре підтвердили свій професіоналізм та здатність ліквідовувати масштабні пожежі не лише на території України, але й за кордоном», - зазначив він.

В свою чергу, тимчасово повірена у справах, перший секретар Посольства Чорногорії в Україні Івана Булатович також відзначила роботу українського екіпажу та зауважила, що допомога надана українськими рятувальниками була дуже вчасною. «Ви не просто загасили пожежу — ви врятували наш дім», - наголосила вона.

Нагадаємо, що всього з початку робіт на території Чорногорії літаком ДСНС Ан-32П на осередки лісових пожеж було скинуто понад 400 тонн води.

Як повідомлялося, 18 липня у Чорногорію прибув український літак для гасіння лісових пожеж.

У Хорватії та Чорногорії вирують лісові пожежі, через що влада евакуювала деякі населені пункти з узбережжя Адріатичного моря.

Пожежі виникли недалеко від північних хорватських міст Пулу й Шибеник та островів Паг і Вір на північний схід від Спліта.

У сусідній Боснії й Герцеговині пожежі гасили поблизу міст Мостар і Требіньє.

Лісові пожежі також охопили французьку Рив'єру та Корсику.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: