«Укроборонпром» завершив випробування нового пожежного танку

«Укроборонпром» завершив випробування нового пожежного танку
Пожежний танк ГПМ-72

Своїми тактико-технічними характеристиками танк значно переважає аналоги

Львівський бронетанковий завод, що входить до складу «Укроборонпрому», завершив випробування нового пожежного танку ГПМ-72, повідомляє прес-служба концерну.

ГПМ-72 призначена для гасіння пожеж, проведення аварійно-рятувальних робіт на складах, арсеналах, базах зберігання вибухонебезпечних виробів, розчищення шляхів до вогнищ пожеж, прокладання протипожежних смуг при лісових пожежах.

В «Укроборонпромі» зазначають, що за своїми тактико-технічними характеристиками ГПМ-72 значно переважає аналоги. Основними її перевагами є сучасний пожежний насос і лафет, місткість пожежної цистерни, яка складає 20 тонн, підвищена прохідність та захищеність екіпажу від ураження різними типами боєприпасів та вогнем пожежі.

«ГПМ-72 витримала випробування і ЛБТЗ очікує на прийняття Міноборони України рішення щодо укомплектування спецпідрозділів Збройних Сил України цими новітніми зразками військової пожежної техніки, оскільки потреба в броньованому пожежному танку є очевидною», - заявив директор заводу Роман Тимків.

Нагадаємо, шо суд дозволив військовій прокуратурі провести обшуки в «Укроборонпромі», який підозрюють у співпраці з фіктивними підприємствами

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: