«Укрпошта» тестує доставку для інтернет-магазинів

«Укрпошта» тестує доставку для інтернет-магазинів

Державна компанія «Укрпошта» оголосила про початок пілотного проекту з оплати доставки посилки одержувачем. Ця послуга, в першу чергу, спрямована на інтернет-магазини. Компанія близько місяця тестувала її за участю двох великих українських інтернет-магазинів, зараз в тесті бере участь більше число компаній. Про це пише ain.ua.

Як редакції видання пояснили в «Укрпошті», послуга буде працювати по всій Україні. Нею можуть користуватися ті інтернет-магазини, які уклали договір про співпрацю.

«Клієнт, який хоче користуватися цією послугою, нічого не платить, він тільки повинен оформити відправлення через особистий кабінет або АРІ (application programming interface, прикладний програмний інтерфейс – ред.)», - повідомили в компанії.

Оформлення посилки при такому способі доставки виглядає так: коли представник магазину заповнює документи про відправку товару, він у спеціальній формі вказує, що за доставку посилки платить одержувач. У разі, якщо одержувач не захотів оплачувати посилку, вона повертається відправнику і витрати на доставку теж лягають на нього.

У компанії вважають, що ця послуга дасть інтернет-магазину можливість показати покупцеві «чисту» ціну і зробити відправку товару безпечнішою. За результатами пілотного проекту в компанії планують відкрити доступ до цієї послуги і клієнтам-фізособам.

У пілотний етап також входить можливість замість одержувача платити за пересилку післяплатою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: