«Укрзалізниця»: у 62% вагонів немає системи кондиціонування повітря

«Укрзалізниця»: у 62% вагонів немає системи кондиціонування повітря
Пасажирський вагон перевізника

За період незалежності України кошти з держбюджету на оновлення рухомого складу не виділялися, зазначають в «Укрзалізниці»

62% пасажирських вагонів «Укрзалізниці» не обладнані системою кондиціонування повітря.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Цього літа пасажирів обслуговують 3100 пасажирських вагонів, з яких системою кондиціонування повітря обладнані лише 38% - це +1168 вагонів. Майже у всіх плацкартних вагонах системи кондиціонування повітря не передбачені конструкційно», - сказано в повідомленні.

Також «Укрзалізниця» попереджає про можливі затримки пасажирських поїздів через обмеження швидкості через перегрів шляхів. Зокрема, з початку серпня було застосовано близько 350 таких обмежень.

«За період незалежності України кошти з держбюджету на оновлення рухомого складу не виділялися. За останні 25 років придбано 583 вагона - все за власні кошти «Укрзалізниці». В цьому році «Укрзалізниця» оновить парк пасажирських вагонів на 203 одиниці. З них буде закуплено 50 нових вагонів і 153 одиниці - модернізовані капітально-відновлювальним ремонтом. Причому все модернізовані і придбані вагони вже обладнані системами кондиціонування повітря. Також заплановано закуповувати в наступні кілька років по 250-300 вагонів щорічно», - повідомили в компанії.

«Укрзалізниця» закликає пасажирів уникати тривалого перебування на сонці перед подорожжю, при наявності хронічних захворювань обов'язково мати при собі необхідні ліки, вживати достатню кількість води, а в разі погіршення самопочуття - негайно звертатися до провідників.

Нагадаємо,  новий керівник «Укрзалізниці» хоче запустити поїзд до Відня.

Як відомо, Кабінет міністрів у середу призначив голову наглядової ради ПАТ «Українська залізниця», першого заступника міністра інфраструктури Євгена Кравцова виконувачем обов'язків голови правління «Укрзалізниці».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: