Уманський: Туркменістан для інвестора привабливіший, ніж Україна

Уманський: Туркменістан для інвестора привабливіший, ніж Україна
Економіст Ігор Уманський

Уманський розповів, що у нас може статися така ситуація, коли зайде інвестор, побудує торгівельний центр, а через два місяці дізнається, що він йому вже не належить

В.о. міністра фінансів в уряді Тимошенко та перший заступник голови Мінфіну в Кабміні Яценюка Ігор Уманський в інтерв’ю «Главкому» розповів, що  на сьогоднішній день  Туркменістан для інвестора зрозуміліший і привабливіший, ніж Україна.

«Так, у нас свободи більше, свободи слова, немає авторитаризму і так далі, - зазначив він. - Але для інвестора, насправді, важливі інші речі. Йому важливо розуміти стабільність умов ведення бізнесу: податкові навантаження і так далі. Поки інвестор не буде розуміти, що його інвестиції захищені, як мінімум, від експропріації, не обов'язково в бік держави, в будь-який бік, він сюди не зайде. Ризики колосальні. Можна не те, що не отримати якийсь прибуток, а просто все втратити», - пояснив  економіст..

Уманський додав, що у нас може статися така ситуація, коли зайде інвестор, побудує торгівельний центр, а через два місяці дізнається, що він йому вже не належить. «Ось вам рішення Печерського суду. Судова реформа - ключова, без неї не матиме ефекту ніяка інша. Яка різниця, яке ми приймемо податкове законодавство, якщо через суд можна вирішити будь-яку проблему? Про якого інвестора можна говорити, якщо завтра в нього власність можуть просто відібрати «за судом»? Та й не тільки. Питання навіть у наших реєстрах прав власності. Підняли реєстр - опустили реєстр, все - ви все втратили», - розповів Уманський.

Він також пояснив, що він мав на увазі під фразою  «підняли - опустили реєстр»: «Може так бути, що власником тієї квартири, в якій ви сьогодні живете, є зовсім інша людина. Якийсь Іванов. Завтра цей Іванов продасть вашу квартиру Сидорову, той - Пєтєчкіну. І все - Вася Пєтєчкін буде законним покупцем вашого житла. Як це відбувається? Що значить «підняли реєстр»? Відбувається щось типу хакерської атаки. А потім бац - в реєстрі опиняються записи, що були, умовно, певний час тому. І людина, яка стане покупцем вашої квартири, може, взагалі, не розуміти, що тут була якась афера».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: