Умеров в кримському суді звернувся до окупантів: До зустрічі в Гаазі

Умеров в кримському суді звернувся до окупантів: До зустрічі в Гаазі

 Один з лідерів кримськотатарського національного руху Ільмі Умеров

Умеров звернув увагу на сфабрикованість справи проти нього і додав, що його судять не за висловлювання, а за політичні переконання й погляди

Один із лідерів кримськотатарського національного руху Ільмі Умеров у середу, 20 вересня, виступив із заключним словом в підконтрольному Кремлю Сімферопольському районному суді анексованого Криму.

Як повідомляє «Крим.Реалії», Умеров заявив про свою невинуватість і зазначив, що продовжить боротьбу незалежно від вироку, який винесе йому підконтрольний Росії кримський суд, у тому числі – в міжнародних інстанціях.

«Я не вважаю себе винним перед Росією в чому б то не було! Це вона винна переді мною! Це вона вчинила акт агресії щодо України, окупувавши й анексувавши мою Батьківщину – Крим!» – зазначив Умеров.

Він звернув увагу на сфабрикованість справи проти нього і додав, що його судять не за висловлювання в конкретній телевізійній програмі, а за політичні переконання й погляди, які він не приховує.

«Що стосується конкретно справи проти мене, то в перебігу судових засідань, які тривають з травня, підтвердилася абсолютна неспроможність обвинувачення, яке повністю розсипалося. Демонізована ФСБ насправді виявилася не в змозі навіть за цілий рік як слід сфабрикувати кримінальну справу на три томи. Однак, це не завадило прокурору просити для мене обвинувальний вирок», – сказав Умеров.

Він підкреслив, що його і захисників влаштує тільки виправдувальний вирок, будь-яке інше рішення буде оскаржене в наступному рівні суду, потім у міжнародних судах.

«Втім, ілюзій не будуємо, виправдувального вироку не очікуємо. Сьогодні в Криму ті, що зрадили Україну, судять тих, хто не зрадив! Зрадники судять патріотів! Боротьба триває, незалежно від змісту вироку!.. До зустрічі в Гаазі!» – підсумував Умеров.

Оголошення вироку у справі одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ільмі Умерова відбудеться в підконтрольному Кремлю Сімферопольському районному суді в середу, 27 вересня.

Сьогодні прокурор окупаційного суду в Криму запросив для заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова обвинувальний вирок у вигляді позбавлення волі терміном до 3,5 років умовно.

Нагадаємо, напередодні в суді допитали фахівця з кримськотатарської мови Сеїтісляма Кішвєєва, на чому наполягала сторона захисту. Кішвєєв вказав на численні помилки і неточності, допущені в офіційному перекладі виступу Ільмі Умерова з кримськотатарської на російську мову. Він зазначив, що не знайшов жодного заклику до порушення територіальної цілісності Росії та закликів до екстремістських дій у промові Умерова.

Як відомо, 2016 року слідчі ФСБ Росії порушили проти Ільмі Умерова кримінальну справу. 7 червня 2017 року підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд у анексованому Криму почав розглядати по суті справу Умерова.

Затримання, обшук та порушення кримінальної справи, тримання Умерова в психіатричній лікарні для проведення примусової судово-психіатричної експертизи викликало громадський та міжнародний резонанс.

Умеров вважає порушену проти нього кримінальну справу політично мотивованою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: