Ураган «Ірма» посилився і готується нанести удар по Флориді

Ураган «Ірма» посилився і готується нанести удар по Флориді
Наслідки урагану «Ірма» на острові Сен-Мартен
Фото: AFP

Ураган «Ірма» досяг максимальної п'ятої категорії

Потужний ураган «Ірма» насувається на Флориду, місцева влада вже наказала евакуюватися 5,6 мільйонам жителів - це близько чверті всього населення штату. У ніч на суботу потужність урагану досягла максимальної п'ятої категорії.

Очікується, що «Ірма» - один з найпотужніших ураганів в Атлантиці за останнє сторіччя - обрушиться на Флориду в неділю вранці, принісши з собою руйнування і затоплення.

В даний час ураган наблизився до північній частині Куби, викликавши сильні зливи і вітер швидкістю близько 250 км на годину. За даними Reuters, близько 50 тисяч туристів покинули острів через наближення урагану.

У деяких районах Куби відключено електрику, є перебої зі зв'язком, однак синоптики сподіваються, що ураган пройде лише по дотичній, дозволивши уникнути значних руйнувань на острові.

Масштабна евакуація жителів Флориди на вимогу влади ускладнюється через затори на дорогах і дефіциту палива на заправках.

Покинути свої будинки наказано жителям півдня штату, а також власникам недостатньо міцних будинків.

«У нас закінчується час. Якщо ви перебуваєте в зоні евакуації, вам потрібно їхати. Це катастрофічний шторм, нічого подібного наш штат ще не бачив», - заявив губернатор штату Рік Скотт.

Раніше президент США Дональд Трамп в своєму Twitter закликав усіх, на кого насувається ураган, прислухатися до вказівок місцевої влади. Він також назвав «Ірму» штормом з «руйнівним потенціалом історичних масштабів».

За останніми даними, ураган забрав життя щонайменше 21 людини.

Міжнародний комітет Червоного Хреста раніше повідомив, що вже більше мільйона жителів островів Карибського басейну постраждали від «Ірми» і ще 26 мільйонів залишаються під загрозою.

Ураган Ірма вже зруйнував два острови.

Як відомо, ураган Ірма називають найпотужнішим ураганом в Атлантиці за останнє десятиліття

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив про введення режиму надзвичайного стану в асоційованому з США Пуерто-Рико, в штаті Флорида і на Віргінських островах.

Напередодні «Главком» повідомляв, що урагану Ірма, який налетів на Карибський басейн і південь США, присвоїли п'яту, найвищу категорію за шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона. Швидкість вітру в ньому перевищує 295 кілометрів на годину.

NASA показало потужний ураган «Ірма» з космосу.

З островів південного узбережжя штату Флорида розпочалася евакуація людей у зв'язку з наближенням урагану «Ірма».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: