Ураган «Ірма» вдарив по Флориді

Ураган «Ірма» вдарив по Флориді

Фахівці не виключають, що «Ірма» наробить лиха не лише в Флориді, але і в ряді інших штатів

Ураган «Ірма», що завдав значних руйнувань на Кубі та інших островах у Карибському басейні, досяг узбережжя штату Флорида. Зранку неділі, 10 вересня, потужний буревій вдарив по архіпелагу островів Флорида-Кіс, передає інформагенція Reuters. У прес-службі Національного центру протидії ураганів (NHC) буревію присвоїли четверту категорію за шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона, йдеться в повідомленні Reuters.

Тим часом через стихійне лихо вже майже 1,1 мільйона споживачів у Флориді було знеструмлено, пише інформагенція AP з посиланням на місцеву енергокомпанію. Швидкість вітру в зоні урагану місцями сягає 130 миль (215 кілометрів) на годину. Фахівці не виключають, що «Ірма» наробить лиха не лише в Флориді, але також частково в Джорджії, Алабамі та Південній Кароліні.

Стихія вже призвела до жертв на території США. За даними телеканалу ABC, у спричинених негодою дорожньо-транспортних пригодах уже загинуло щонайменше троє осіб, передає dpa.

Як повідомлялося, напередодні влада Флориди закликала до негайної евакуації 6,3 мільйона осіб. Таким чином загальна кількість громадян, яких стосується евакуація, перевищила чверть населення Флориди. Впродовж останніх кількох днів ураган «Ірма» значною мірою зруйнував інфраструктуру кількох островів у Карибському морі. За різними попередніми даними, лише там загинуло від 22 до 25 осіб.

Незадовго до «Ірми» штати Техас і Луїзіана постраждали від наслідків іншого урагану - «Харві», якому було присвоєно четверту категорію. «Харві» завдав шкоди на рекордну суму до 180 мільярдів доларів США та призвів до близько 60 смертей.

Зазначимо, ураган Ірма вже зруйнував два острови.

Ураган «Ірма» посилився з третьої до четвертої категорії з наближенням до архіпелагу Флорида-Кіс у Флориді.

Як відомо, ураган Ірма називають найпотужнішим ураганом в Атлантиці за останнє десятиліття.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: