Уряд Каталонії має намір все таки провести референдум про незалежність

Уряд Каталонії має намір все таки провести референдум про незалежність

Уряд Каталонії зобов’язаний розпочати голосування в неділю у регіоні на північному сході Іспанії, де проживає 7,5 мільйонів людей

Уряд Каталонії заявив, що спробує забезпечити мирне проведення референдуму про незалежність від Іспанії, попри суворі заходи національного уряду Іспанії.

Про це повідомляє The Associated Press з посиланням на слова міністра внутрішніх справ Каталонії.

Міністр Хоакін Форн заявив у четвер, що уряд Каталонії зобов’язаний розпочати голосування в неділю у регіоні на північному сході Іспанії, де проживає 7,5 мільйонів людей, хоча центральний уряд у Мадриді говорить про те, що голосування є незаконним.

«Позиція уряду (Каталонії – Ред.) дуже чітка: люди зможуть проголосувати», – заявив Форн журналістам у Барселоні, головному місті Каталонії.

Повідомляється, що Форн зустрівся з представниками регіональних сил безпеки, щоб усунути напругу напередодні голосування.

Як повідомлялося, президент Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що ЄС ігнорує конфлікт його регіону з центральним урядом у Мадриді через референдум про незалежність. 

Нагадаємо, 20 вересня у Барселоні почалися масові протести після арешту 14 каталонських чиновників.

Як відомо, 11 вересня у Барселоні близько мільйона людей вийшли на акцію у підтримку референдуму за незалежність Каталонії від Іспанії.

Учасники демонстрації прийшли на акцію з прапорами Каталонії і скандували гасла: «Ми будемо незалежною країною!» і «Ми сповнені надії!».

Як повідомляв «Главком», парламент та глава уряду Каталонії схвалилипроведення референдуму про незалежність. Референдум мав би відбутися 1 жовтня.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой закликав президента Каталонії Карлеса Пучдемона піти у відставку і скасувати плани щодо проведення референдуму про незалежність

На початку червня цього року Каталонія назвала дату референдуму про незалежність від Іспанії.

Згодом у Барселоні пройшла масова акція за незалежність Каталонії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: