Уряд Польщі перестав фінансувати сайт, що писав про антиукраїнські акції в Перемишлі

Уряд Польщі перестав фінансувати сайт, що писав про антиукраїнські акції в Перемишлі
Марш у Перемишлі

Редактор пов’язує це з громадянською позицією порталу української громади

Польський уряд позбавив фінансування портал української громади Польщі Prostir.pl, що став відомий через висвітлення дискусії про «волинський геноцид» та антиукраїнських акцій у Перемишлі.

Про це повідомив у Facebook головний редактор сайту Ігор Ісаєв.

«За активну громадянську позицію у 2016 році, зокрема за участь у дискусії про «волинський геноцид» і співпрацю зі ЗМІ України польське Міністерство внутрішніх справ вирішило позбавити мій портал PROstir.pl фінансування. Не обрізати на скількись там відсотків, навіть на 80, щоб яке-небудь «для годиться» зберегти, - мовляв, ми вам давали, а ви не зробили. А взагалі, обрізали в нуль», - написав він.

Редактор запевнив, що може вести ресурс і без оплати, але цього недостатньо.

«Я його зможу далі вести і без грошей - натомість польське МВС знищує мою, хоч і невелику, але все ж команду. Її мені дуже шкода», - зазначив Ісаєв.

За його інформацією, у рамках цієї ж дії міністерство вирішило не виділяти грошей і на вшанування 70-ої річниці акції Вісла.

«Порозуміння польсько-українське, говорите?» - питає редактор.

Нагадаємо, у польському Перемишлі 10 грудня учасники «Маршу орлят перемишльських і львівських», що відбувся під патронатом мера міста, кричали «Смерть українцям!». Посол Польщі в Україні Ян Пєкло припустив, що марш у Перемишлі є провокацією, «в якій є рука Кремля».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: