Уряд скоротив видатки на субсидії у наступному році на 3,6 млрд грн

Уряд скоротив видатки на субсидії у наступному році на 3,6 млрд грн
Уряд Гройсмана

Суму видатків зменшено з 50,7 млрд до 47,1 млрд грн

Кабінет міністрів України у доопрацьованому проекті закону про державний бюджет на 2017 рік скоротив видатки на субсидії населенню на оплату житлово-комунальних послуг на 3,6 млрд грн. Такий висновок можна зробити на основі порівняння даних двох проектів бюджету – вихідного (внесеного урядом до парламенту у вересні 2016 р.) та доопрацьованого в ході підготовки до другого читання, пише «112 Україна».

Так, у додатку до вихідного проекту держбюджету-2017 Кабмін передбачив 50,7 млрд грн витрат за статтею «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот». Водночас у доопрацьованому проекті ця цифра менша на 3,6 млрд грн і становить 47,1 млрд грн.

Як повідомлялось, Кабінет міністрів у доопрацьованому проекті закону №5000 «Про державний бюджет на 2017 рік» врахував пропозицію народних депутатів збільшити фінансування законотворчої діяльності Верховної Ради на 113,8 млн грн. Так, у таблиці напроти запропонованого бюджетним комітетом пункту «збільшити по загальному фонду видатки споживання за бюджетною програмою «Здійснення законотворчої діяльності Верховної Ради України» на 113 797,7 тис. грн (з них оплата праці – на 52 512,5 тис. грн)» стоїть позначка «враховано».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: