Уряд вимагає від РФ негайно скасувати обмеження щодо українського експорту до інших країн

Уряд вимагає від РФ негайно скасувати обмеження щодо українського експорту до інших країн

Ці обмеження є черговим грубим порушенням міжнародних зобов’язань РФ, зокрема, взятих у рамках Світової організації торгівлі та Договору про зону вільної торгівлі

Третього липня зроблено черговий крок, спрямований на посилення торговельної війни з боку Російської Федерації. Про це йдеться в заяві Кабінету міністрів України у зв'язку із запровадженням додаткових обмежень щодо транзиту територією РФ товарів походженням з України.
«Запровадження РФ цих обмежень очікувано призведе до штучного погіршення умов торгівлі із третіми країнами, зокрема Центральної Азії, що означатиме скорочення обсягів українського експорту», - ідеться в заяві українського уряду.
Кабмін зазначає, що це політично вмотивований акт Російської Федерації, який є ще одним виявом агресії РФ щодо України.
«Дані обмеження є черговим грубим порушенням міжнародних зобов’язань РФ, зокрема, взятих у рамках Світової організації торгівлі та Договору про зону вільної торгівлі від 18.10.2011», - підкреслюють в уряді.
«Уряд вживав і вживатиме всіх можливих заходів захисту національних інтересів України та протидії будь-яким виявам агресії з боку РФ. Ми підготували адекватні заходи у відповідь, які будуть введені в дію невідкладно», - заявляє Кабмін.
Для постійного моніторингу ситуації щодо експорту до РФ та транзиту її територією, а також надання інформації українському бізнесу працюють оперативний штаб та гарячі лінії Мінекономрозвитку та Мінінфраструктури.
Водночас український Уряд піднімає питання порушення РФ норм міжнародного права у Світовій організації торгівлі та інших міжнародних організаціях, а також з нашими міжнародними партнерами.
«Ми вимагаємо від РФ негайного скасування запроваджених обмежувальних заходів щодо українського експорту до інших країн», - ідеться в заяві уряду України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: