Уряд вирішив докапіталізувати Приватбанк ще майже на 39 млрд грн

Уряд вирішив докапіталізувати Приватбанк ще майже на 39 млрд грн
Приватбанк

Процес докапіталізації відбуватиметься у два етапи та буде проведений шляхом випуску облігацій внутрішньої державної позики в обмін на акції банку.

Сьогодні на позачерговому засіданні Кабінету міністрів було прийнято рішення про додаткову капіталізацію Приватбанку державою на суму 38,5 млрд грн.

Як повідомляє прес-служба Міністерства фінансів, рішення було прийнято урядом на підставі пропозицій Національного банку України, з урахуванням рекомендацій Експертно-аналітичної ради з питань участі держави у статутному капіталі банків та на основі висновку незалежного аудитора - компанії EY.

«Висновок аудитора свідчить про те, що банк був у гіршому стані, ніж вважалося на момент переходу банку в державну власність, та змушений сформувати додаткові резерви для покриття збитків від кредитних операцій. Отже, держава як акціонер знову змушена підтримати банк додатковим капіталом, щоб надалі забезпечити нормальну роботу та розвиток банку», - йдеться в повідомленні Мінфіна. 

Процес докапіталізації буде проходити у два етапи та буде проведений шляхом випуску облігацій внутрішньої державної позики в обмін на акції банку.

На першому етапі передбачається випустити ОВДП на суму 22,5 млрд грн. Монетизація цих облігацій не передбачена, а отже додаткова капіталізація банку не вплине на валютний ринок та рівень інфляції.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України на засіданні 18 грудня 2016 року на підставі пропозиції Національного банку ухвалив рішення про входження держави до капіталу ПАТ «Приватбанк». Відповідно до цього рішення 100% акцій банку належить державі в особі Міністерства фінансів. 

Як повідомлялося, олігарх Ігор Коломойський звернувся до суду із позовом про оскарження визнання неплатоспроможним Приватбанку і націоналізації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: