Уряд встановив посадовий оклад президента і прем'єра

Уряд встановив посадовий оклад президента і прем'єра

Відповідну постанову було прийнято на засіданні Кабміну в середу

Кабінет міністрів встановив посадовий оклад президента в сумі 28 тисяч гривень, прем'єр-міністра – 20 тисяч гривень з 1 травня.

Про це сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляють Українські новини. 

Відповідну постанову про внесення змін до іншої постанови уряду було прийнято на засіданні Кабміну в середу, проте суть змін озвучена була.

Рева пояснив журналістам, що цими змінами встановлюється оклад президента, прем'єра, міністрів і їх заступників.

«Ми всім державним службовцям підняли посадові оклади, але, що стосується тих осіб, хто не є держслужбовцями, їхні посадові оклади були переглянуті. Тому ми зробили нові оклади для цих людей. Ієрархія окладів тепер чітко прописана від президента. Його оклад становитиме 28 тисяч гривень, прем'єр-міністра – 20 тис. гривень», – сказав він.

Оклад першого віце-прем'єра буде складати 18 тисяч гривень, віце-прем'єра – 17 тисяч гривень, міністрів – 16 тисяч, їх перших заступників – 15 тис., а заступників – 14 тисяч гривень.

Також Кабмін визнав такою, що втратила чинність, постанову «Про заробітну плату президента України», згідно з якою зарплата президента складає 140% зарплати прем'єра.

При цьому Рева підкреслив, що зарплати міністрів не підвищаться, а лише збільшаться оклади.

«Мова не йде про підвищення зарплати, мова йде про встановлення окладу. Фонд оплати праці не збільшувався, тому більше отримувати не будуть, зменшаться надбавки», – додав він.

Прийнята постанова застосовується з 1 травня, оскільки саме 1 травня набула чинності нова редакція закону «Про державну службу».

Читайте також інтерв’ю з Андрієм Ревою на «Главкомі» Міністр соцполітики Андрій Рева: Самозванець Захарченко будує «рай» в «ДНР», але своїх батьків чомусь тримає на нашій території

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: