Уряд ввів надзвичайний стан в енергетиці

Уряд ввів надзвичайний стан в енергетиці

Гройсман закликав учасників блокади її зняти, бо вона загрожує енергетичній безпеці України

Кабінет міністрів України сьогодні на позачерговому засіданні ввів надзвичайний стан в енергетиці.

Прем'єр-міністр Гройсман засудив блокування поставок вугілля антрацитової групи з територій, тимчасово непідконтрольних уряду. «Я вважаю, що блокада вугілля – це злочин. Принаймні що стосується вугілля, про інше не беруся судити», – зазначив він.

Гройсман закликав учасників блокади її зняти, бо вона загрожує енергетичній безпеці України. «Наголошую на тому, що цей дефіцит вугілля створено штучно, і поіменний список людей, які це зробили, знає вся Україна. Уряд готовий жорстко боротися з будь-яким проявом контрабанди, але боротись з українським суспільством, з людьми – неприпустимо», – наголосив він.

Гройсман також звернувся до РНБО щодо блокування залізниці на Донбасі, якою постачається антрацитове вугілля на українські ТЕЦ. «Тому я звернувся до РНБО, щоб розглянути всі аспекти впливу цієї блокади на життя українських громадян і вжити всіх необхідних заходів, щоб цю пролему було знято з порядку денного», – сказав Гройсман.

Читайте також матеріал «Главкома» «Андрій Герус: Надзвичайний стан в енергетиці не передбачає нічого страшного і критичного»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: