Уряд вже місяць веде переговори з МВФ щодо ціни на газ

Уряд вже місяць веде переговори з МВФ щодо ціни на газ

Найпростіший варіант, який дозволить Кабміну утримати зростання ціни на газ, - змінити методику її розрахунку

Кабінет міністрів України продовжує переговори з Міжнародним валютним фондом щодо ціни на газ. Про це повідомляє РБК-Україна.

Так, згідно із повідомленням, уряд вже місяць шукає різні способи, щоб виконати обіцянку прем'єра Володимира Гройсмана і не допустити зростання вартості газу у наступному опалювальному сезоні. Найпростіший варіант, який дозволить Кабміну утримати зростання ціни на газ, - змінити методику її розрахунку.

Наголошується, що саме цей варіант уряд обговорює з Міжнародним валютним фондом з липня. У розпорядженні РБК-Україна опинився проект змін до постанови №187, яким пропонується при розрахунку ринкової ціни враховувати не середню ціну газу за 12 місяців, а на два періоди - з 1 квітня по 1 жовтня 2016 року і з 1 квітня по 1 липня 2017 року.

На думку чиновників, такий перенос дозволить при формуванні вартості газу враховувати низькі «літні» ціни на німецькому хабі NCG. А це, в свою чергу, дозволить утримати зростання розрахункової вартості газу таким чином, щоб вона не відхилялася від імпортного паритету більш ніж на 5,6%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву глави уряду, що Кабмін не підтримує підвищення цін на газ. «Ніяких підстав немає підвищувати їх, тобто ціни підвищуватися не будуть», - заявив Гройсман.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: