Уряд затвердив «антикорупційний» проект змін до Податкового кодексу

Уряд затвердив «антикорупційний» проект змін до Податкового кодексу

Гройсман просить президента провести Нацраду реформ, на які розглянути ініціативу уряду

Кабінет міністрів України затвердив і направив на розгляд Національної ради реформ проект змін до Податкового кодексу щодо спрощення адміністрування податків. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.
«Я сьогодні звернуся з проханням про те, щоб президент провів Нацраду реформ, де ми могли б розглянути всі ці питання й направити їх до парламенту для ухвалення. Дуже важливо не лише розробити ініціативу, але й прийняти її в українському парламенті. Я думаю, що наша антикорупційна ініціатива може бути абсолютно якісно сприйнята більшістю українського парламенту», - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Як відомо, проведення податкової реформи є одним з пріоритетів роботи уряду і частиною зобов'язань України перед ключовими кредиторами, включаючи Міжнародний валютний фонд.
Мінфін у рамках підготовки реформи представив на обговорення громадськості свої пропозиції щодо змін Податкового кодексу, які включають зміну податкових ставок, а також передачу функцій управління базами даних безпосередньо в Мінфін і скорочення функцій Державної фіскальної служби як органу, який курирує роботу податкової та митної служби, переважно до сервісної складової.
Раніше Гройсман закликав провести в Україні глибоку податкову реформу і потім накласти мораторій на будь-які зміни в податковій системі та податковому законодавстві терміном на 3-5 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: