Уряд збільшив акцизи на алкоголь і тютюн на 11,2%

Уряд збільшив акцизи на алкоголь і тютюн на 11,2%

У квітні Гройсман заявив, що уряд не планує підвищувати акцизи на алкоголь до кінця поточного року

19 липня під час засідання Кабінет міністрів України підтримав пропозицію Мінфіну про збільшення алкогольних і тютюнових акцизів на 11,2%. Про це повідомили у прес-службі Мінфіну.

«Враховуючи сфери застосування податків,ставки акцизного податку на алкогольні напої та тютюнові вироби, екологічного податку та рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін у 2017 році збільшені на 11,2 відсотка», - зазначили у прес-службі відомства.

Далі рішення відповідний законопроект (про внесення змін до Податкового кодексу України) має розглянути Верховна рада. Однак, нагадаємо, що ще у квітні голова КМУ Володимир Гройсман заявив, що уряд не планує підвищувати акцизи на алкоголь до кінці поточного року.

«Ні, ми не плануємо жодних підвищень. Всі параметри, які ми заклали у бюджет, вони є сталими на 2017 рік. Тому жодних змін протягом року ми не плануємо», – обіцяв він.

Додамо, що протягом 2017 року акцизи на алкогольну продукцію підвищували вже двічі (у січні і березні).

За оцінками експертів, зависокі акцизи і необґрунтовано дорогий спирт є чинниками, що провокують тінізацію алкогольного ринку в Україні.

На сьогодні, рівень тінізації алкогольного сектора, за різними даними, становить від 50% до 70%.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: