В АМКУ розповіли про витівки «Київенерго», за які на компанію накладають штрафи

В АМКУ розповіли про витівки «Київенерго», за які на компанію накладають штрафи

Щодо монополіста «Київенерго» розглядається кілька справ

За останні роки Антимонопольний комітет відкривав кілька справ щодо монополіста «Київенерго». Про це розповів голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв в інтерв’ю «Главкому».

Зокрема, в 2014 році було відкрито справу про зловживання монопольним становищем на ринку послуг з видачі технічних умов на приєднання об’єктів споживачів до теплових мереж, які перебувають на балансі «Київенерго». «Порушення полягало в тому, що компанія встановлювала такі ціни на реалізацію товару, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку. За вказане порушення ми оштрафували «Київенерго» на 68 тис грн. Того ж року ми їх оштрафували на 10 тис. грн, теж за зловживання монопольним становищем на ринку послуг зі стандартного приєднання об’єктів споживачів до локальних електричних мереж, що перебувають на їхньому балансі. У цій справі «Київенерго» перевищувало строки видачі підписаних договорів про стандартне приєднання, строків надання цієї послуги», – повідомив Терентьєв.

Крім того, наразі Київське обласне територіальне відділення розглядає справу, яку розпочато в жовтні минулого року. «Це знову зловживання монопольним становищем, цього разу – на ринку надання послуг з параметризації багатофункціонального приладу обліку електроенергії, друга справа – про зловживання монопольним становищем на ринку постачання електричної енергії, триває збір та аналіз доказів», – розповів голова АМКУ.

Також Терентьєв зазначив, що є ще питання з доступом до електричних мереж незалежних постачальників. «Загалом, за нашими даними, в Києві є три незалежних постачальники електроенергії за нерегульованим тарифом. Один з них волів продавати електроенергію місцевому підприємству. Закупити електроенергію він може, але ось транспортувати – ні: треба укласти договір із монополістом. І ось тут з’являється проблема. Виявляється, що монополіст, який має забезпечувати рівні умови незалежним постачальникам, цього не робить. Ми отримали скаргу в серпні 2016 року, проводимо дослідження, бачимо факти, які можуть свідчити про порушення», – сказав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: