В Amnesty international занепокоєні наступом церков на українську політику

В Amnesty international занепокоєні наступом церков на українську політику
Мітинг священнослужителів церкви Московського патріархату під Верховною Радою

Правозахисники заявляють про агресивний наступ всіх релігійних конфесій на рішення Верховної Ради

Виконавча директорка українського представництва правозахисної організації Amnesty international Оксана Покальчук висловила занепокоєння щодо зростання впливу церков на політичну ситуацію в Україні. Про це вона сказала сьогодні під час брифінгу.

«Як відомо, у нас, відповідно до Конституції, держава відділена від церкви, і це окремі інституції, які не мають впливати одна на одну. Що ми бачимо зараз – це дуже агресивний, активний і безапеляційний наступ абсолютно всіх релігійних конфесій на ті рішення, які приймаються у Верховній Раді», – зазначила правозахисниця.

Як приклади, Оксана Покальчук наводить ситуацію із відмовою ратифікації Стамбульської конвенції проти домашнього насильства після відповідної заяви Ради церков, законопроект про відкриття і закриття сесії Верховної Ради молитвою «Отче наш», проти чого вже висловились деякі депутати, а також законодавчу ініціативу про заборону абортів, який кілька місяців висить на сайті парламенту.

У відповідь речник Української православної церкви (Київського патріархату) архієпископ Євстратій Зоря назвав у Facebook заяву представниці Amnesty international проявом «лівих» політичних поглядів.

Читайте також матеріал «Главкома» Шоста сесія і «Отче наш». Чому українським депутатам треба покаятися

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: