В Антикорупційній прокуратурі скаржаться на СБУ через витік інформації

В Антикорупційній прокуратурі скаржаться на СБУ через витік інформації

САП хоче отримати можливість для прослуховування

Спеціалізована антикорупційна прокуратура проводить важливі розслідування, при цьому у неї досі не укомплектований штат, немає потрібних інструментів для оперативної роботи, зокрема, можливості прослуховування. Про це в інтерв’ю «Главкому» сказав керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький, коментуючи розслідування у таких справах, як стостовно «Енергомережі», «Запоріжжяобленерго», «Артемсіль».
«Слід зазначити, що ці розслідування відбуваються на стадії формування наших органів – НАБУ та САПу, у яких досі не укомплектований штат, не має потрібних інструментів для оперативної роботи, наприклад, можливості прослуховування», - сказав він.
За його словами, причина - недосконале законодавство. «Згідно з КПК, прослуховування поки можуть здійснювати лише СБУ та поліція. Ми хочемо дати можливість і НАБУ самостійно здійснювати ці слідчі дії. А станом на сьогодні без Служби безпеки України це неможливо», - зазначив Холодницький.
На запитання, чим погано те, що СБУ долучається до співпраці з НАБУ, він заявив: «На жаль, є негативні випадки і певні непорозуміння через витік інформації».
Найближчим часом читайте на «Главкомі» другу частину інтерв’ю з Назаром Холодницьким.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: