В Австралії висловили рішучість притягти до відповідальності винних у збитті літака рейсу MH17

В Австралії висловили рішучість притягти до відповідальності винних у збитті літака рейсу MH17

Австралія закликала держави, що можуть допомогти цьому розслідуванню, повністю співпрацювати зі слідством

Австралія заявила, що єдина з іншими країнами, представники яких входять до складу Спільної слідчої групи з розслідування збиття 2014 року над Донбасом авіалайнера «Малайзійських авіаліній», в рішучості притягти до відповідальності винних у трагедії.

Разом із партнерами Австралія дбайливо розглядає можливості судового переслідування винних, заявила міністр закордонних справ країни Джулія Бішоп.

За її словами, важливо, щоб міжнародна спільнота далі підтримувала розслідування, що ще триває.

Австралія закликає держави, що можуть допомогти цьому розслідуванню, повністю співпрацювати зі слідством і з подальшим судовим переслідуванням, мовиться в заяві міністра.

Раніше в середу в Нідерландах Спільна слідча група, яку складають представники Нідерландів, України, Малайзії, Австралії й Бельгії, оприлюднила деякі проміжні результати свого розслідування. Воно має на меті встановити причину загибелі літака з 298 людьми в ньому, серед яких було чимало громадян Австралії, визначити винних у його збитті і довести справу до суду. Зокрема, слідчі повідомили, що його результати встановили: літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу «Бук» із території, яку і в той час, і донині контролюють підтримувані Росією сепаратисти, а сам комплекс перед тим був доставлений із Росії, а наступного дня після збиття повернутий до Росії. При цьому слідство звернуло увагу, що тим часом іще не може офіційно скласти вину на когось і, зокрема, не може робити заяв про участь у збитті літака Росії як держави чи людей із Росії.

Раніше Росія в Раді безпеки ООН заблокувала можливість створити спеціальний міжнародний трибунал для переслідування винних у трагедії. Експерти також вважають мало ймовірним залучення до цього якогось із уже наявних міжнародних судів. На думку фахівців, найімовірніший варіант – розгляд справи після завершення розслідування в національному суді однієї з потерпілих країн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: