В Австрії оголосили фінальні результати парламентських виборів

В Австрії оголосили фінальні результати парламентських виборів
Вибори в Австрії

Австрійська народна партія залишається лідером голосування, набираючи 31,5%

Міністр внутрішніх справ Австрії Вольфганг Соботка повідомив фінальні результати дострокових парламентських виборів в країні, передає «Риа Новости».

Згідно з підсумковими даними, Права партія, яка раніше обіймала друге місце, отримує 26% голосів. Австрійська народна партія при цьому залишається лідером голосування, набираючи 31,5%, додав міністр. До парламенту також проходять партії NEOS і «Список Петера Пільца» з 5,3% і 4,4% голосів, відповідно.

Таким чином, лідируючі консерватори отримують 62 мандата в парламенті, соціал-демократи - 52 місця, праві - 51, «Нова Австрія» займе 10 місць, «Список Пільца» - 8 мандатів.

До складу Національної ради входить 183 депутати, які обираються тільки за партійними списками.

Нагадаємо, за попередніми результатами виборів консервативна «Австрійська народна партія» (ÖVP) на чолі з главою МЗС, 31-річним Себастіаном Курцом лідирувала на дострокових парламентських виборах у Австрії, які відбулися в неділю, 15 жовтня.

Президент Австрії Александр Ван дер Беллен заявив, що «європейські цінності» мають становити основу під час формування наступного уряду країни.

Майбутній канцлер Австрії Себастіан Курц вже провів зустрічі в Брюсселі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: