В Австрії закрили справу проти партнера Фірташа

В Австрії закрили справу проти партнера Фірташа
Харес Юссеф

Поліція Австрії затримала Юссефа в лютому за виданим Іспанією європейським ордером

В Австрії закрили справу проти екс-радника президента України Віктора Ющенка 53-річного Хареса Юссефа, затриманого в лютому у Відні.

Про це повідомляє австрійське видання Profil.

Австрійські правоохоронці повідомили, що в травні Юссеф постав на слуханнях в Барселоні, про що Іспанія повідомила Австрію з великою затримкою лише минулого тижня.

«Європейський ордер на його арешт втрачає будь-яку силу, і ми закриваємо цю справу з нашого боку», - сказав прес-секретар Віденського земельного суду.

Залишається незрозумілим, як буде розвиватися справа Юссефа в Іспанії. Прес-секретар іспанської прокуратури в коментарі виданню лише повідомила, що справа розглядатиметься в Барселоні в середині липня, а її деталі «закриті».

Нагадаємо, Віденський суд ухвалив рішення не утримувати українського бізнесмена Дмитра Фірташа під вартою.

Раніше земельний суд Відня, розглянувши запит Іспанії про екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа, прийняв рішення звільнити його без внесення додаткової застави.

21 лютого український олігарх Дмитро Фірташ був арештований в суді у Відні 21 лютого після того, як суддя виніс рішення про те, що бізнесмен може бути виданий США.

27 лютого повідомлялося, що віденська поліція ввечері 23 лютого за іспанським запитом про екстрадицію затримала 53-річного українця сирійського походження Хареса Юссефа.

За даними Kurier європейський ордер на арешт Юссефа був виданий у зв'язку зі справою про відмивання грошей у Барселоні.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: