В Балтійському морі почалися навчання НАТО

В Балтійському морі почалися навчання НАТО
Біля узбережжя Литви планується провести десантну операцію
Відкриті джерела

У маневрах Baltops беруть участь чотири тисячі вояків

В регіоні Балтійського моря сьогодні, 6 червня, почалися великі військові навчання НАТО і США у яких беруть участь близько чотирьох тисяч військових з 18 країн, 40 військових кораблів, 60 літаків. Крім 16 країн НАТО, у них задіяні підрозділи зі Швеції й Фінляндії, – повідомляє DW.

«У цьому році ми святкуємо 50-річчя навчань Baltops, які утворюють основу здатності до співпраці», – заявив командувач маневрами, американський віце-адмірал Джин Блек.

Зазначено, що маневри почалися біля берегів Данії, згодом навчання буде переноситися далі на схід. Підкреслюється, що вперше в програму внесли відпрацювання оборонних тактик проти кібератак.

Крім того, біля узбережжя Литви планується провести десантну операцію.

Навчання триватимуть до 18 червня. Вони регулярно проходять у балтійському регіоні з 1972 року.

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг висловив стурбованість з приводу тісної співпраці Білорусі з Росією. Він застеріг президентів Росії і Білорусі від дестабілізації на східному фланзі НАТО.

Як раніше повідомлялося, – генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг застеріг РФ і Білорусь від дестабілізації обстановки на східному фланзі альянсу. НАТО готова захищатися, заявив генсек

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: