В «ДНР» лякають, що після замаху на Плотницького розпочнуться бойові дії

В «ДНР» лякають, що після замаху на Плотницького розпочнуться бойові дії

Ватажок так званої «ДНР» Олександр Захарченко вважає замах на главу «ЛНР» Ігоря Плотницького підтвердженням того, що Україна готується до бойових дій.

«Те, що Україна готується до початку бойових дій - це правда, і сьогоднішня подія, в якій постраждали і з охорони хлопці, і сам Ігор, - це зайве тому підтвердження», - цитує Захарченка сепаратистський ресурс «Луганський інформаційний центр».

«Очікувано, Україна ще місяць тому заявила, що готуються замахи на перших осіб держав: мене, і Плотницького, і наших міністрів, але, слава Богу, все обійшлося», - заявив він після зустрічі з Плотницьким у лікарняній палаті.

«Стан стабільний. Упевнений, що він викарабкається, характер у нього донбаський», - зазначив глава «ДНР».

Разом з тим, офіційний представник «Народної міліції ЛНР» Андрій Марочко на брифінгу в суботу заявив, що до замаху на Плотницького мають відношення диверсанти Служби безпеки України, які пройшли підготовку в Сєвєродонецьку.

«За наявними даними радіоперехоплення, до теракту в Луганську проти Верховного головнокомандувача ЛНР Ігоря Плотницького мають відношення диверсанти СБУ, підготовлені в Сєвєродонецьку під керівництвом командира так званого підрозділу «Рубін», який здійснює свою тренувальну діяльність під контролем кураторів із спецслужб зарубіжних країн - натхненників української каральної операції проти народу Донбасу», - зазначив Марочко.

«За інформацією розвідки, незадовго до диверсії, спецпідрозділ СБУ вийшов на зв'язок і запросив підтвердження злочинних дій», - сказав він.

«Таким чином, українське керівництво, розуміючи неупередженість і твердість політики керівника ЛНР, вчинило відчайдушну, підлу і безглузду спробу ліквідації Верховного головнокомандувача ЛНР», - стверджує Марочко.

Вранці 6 серпня у Луганську підірвали машину ватажка бойовиків Ігоря Плотницького. Екс-депутат від ПР Олег Царьов заявив, що Плотницький перебуває у важкому стані у лікарні.

Радник глави СБУ Юрій Тандіт підтвердив повідомлення про те, що внаслідок вибуху у Луганську ватажок «ЛНР» зазнав поранення. 

«Це лише зайве підтвердження того, що там (на окупованій території Луганської області) постійно усе неспокійно, триває боротьба за владу, грошові потоки і вони (бойовики) ділять  між собою ці канали», - додав Тандіт. 

У свою чергу речник АП з питань АТО Олександр Мотузяник заявив, що українська сторона не причетна до замаху на ватажка бойовиків «ЛНР». 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: