В «ДНР/ЛНР» заявили про зрив відведення сил та озброєння

В «ДНР» заявили про зрив відведення сил та озброєння у районі Петровського

В самопроголошених терористичних «ДНР» та «ЛНР» заявили про зрив відведення сил та озброєння у районі Петровського (Донецька область) та н.п. Станиця Луганська (Луганська область). Про це повідомляє «Новости Донбасса»з посиланням на заяви представника російської сторони в СЦКК Сергія Медведського та представника силового крила «ЛНР» Олега Анащенка.

«Генерал Кременецький (глава української сторони в СЦКК. – Ред.) повідомив про готовність до відведення своїх підрозділів, проте сигналу, що ЗСУ почали висуватися у тилові райони, не було», - заявив Медведський.
За його словами, відведення перенесено на більш пізній термін. Час другої спроби відведення буде відомо орієнтовно через 8 годин.
У свою чергу Анащенко заявив, що відвід озброєння і сил зірвано в районі Станиці Луганської. «Україна заявила про те, що вони не готові в даний момент відвести війська в напрямку Станиці», - сказав він.
При цьому він зазначив, що в районі н.п. Золоте почалося відведення озброєння в рамках угоди про розведення сил і засобів.

Нагадаємо, українська розвідка повідомила, що у рамках підготовки до реалізації рамкової угоди про розведення сил і техніки у районі н.п. Золоте бойовиками обладнується пункт пропуску

Як відомо, 21 вересня учасники Тристоронньої контактної групи підписали рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох ділянках. Згідно з документом, передбачається створення трьох зон безпеки на лінії зіткнення на Донбасі поблизу населених пунктів Золоте, Петровське та Станиця Луганська площею не менше 4 кв. км кожна. Контролювати дотримання домовленостей будуть спостерігачі СММ ОБСЄ.

29 вересня СММ ОБСЄ заявляла, що представники місії не змогла перейти міст у Щасті з підконтрольного Україні боку. Місія скаржилася також на міни на підконтрольному «ЛНР» блокпості у Щасті, підконтрольному бойовикам районі Первомайськ-Золоте, а також на дорозі біля блокпоста ЗСУ в Золотому.

Проте спостерігачі повідомляють, що готові забезпечити свою присутність і виконувати свою роботу на щоденній основі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: