В Інституті нацпам'яті занепокоєні чутками про реставрацію пам’ятників Леніну та Калиніну на Одещині

В Інституті нацпам'яті занепокоєні чутками про реставрацію пам’ятників Леніну та Калиніну на Одещині
фото: Думская

За чутками пам’ятники не тільки не демонтували, але і відреставрували за 50 тис. гривень

Український інститут національної пам'яті звернувся в Генпрокуратуру, МВС, СБУ, Державну аудиторську службу з приводу відреставрованих за бюджетні кошти пам'ятників Володимиру Леніну і Михайлові Калініну в селі Кубей Болградського району Одеської області. Про це повідомляє прес-служба інституту.

«У березні інститут звертався до сільського голови Кубея з приводу необхідності демонтажу пам'ятників Леніну і Калініну на території села, які відповідно до вимог Закону України« Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки »підлягають обов'язковому демонтажу. Тоді ж інститут направив звернення до начальника Болградського відділення поліції з проханням вжити заходів для припинення зазначеного порушення законодавства. Як стало відомо зі ЗМІ, пам'ятники Леніну та Калініну в селі Кубей не тільки не демонтовані, а й відреставровані. Для цього з сільського бюджету було виділено 50 000 гривень», - йдеться в повідомленні.

Генпрокуратуру і МВС Інститут просить перевірити зазначені обставини і відкрити кримінальне провадження за ст. 436-1 КК, СБУ - перевірити посадових осіб сільської ради на предмет вчинення ними посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а Державну аудиторську службу - законність використання бюджетних коштів для проведення реставрації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: