В Іраку почалася масштабна операція зі звільнення Мосула від ІДІЛ

В Іраку почалася масштабна операція зі звільнення Мосула від ІДІЛ

Витіснення ІДІЛ з Мосула являтиме собою значну перемогу для уряду Абаді, який щосили намагається підвищити свій авторитет

Прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив у понеділок про початок масштабної операції зі звільнення міста Мосул від терористичного угруповання «Ісламська держава» .

Про це повідомив американський телеканал CNN.

«Я сьогодні оголошую початок цих героїчних операцій, щоб звільнити вас від жорстокості й тероризму ІДІЛ. Дасть Бог, ми скоро зустрінемося на землі Мосула, де всі відсвяткуємо звільнення і вашу свободу» , - цитує телеканал главу іракського уряду.

За словами прем'єра, у місто увійдуть тільки сили іракської армії і національної поліції, «і ніхто інший» . Як зазначається в публікації, йдеться про народні мобілізовані підрозділи, в основному з шиїтської міліції, християн і представників інших етнічних та релігійних груп. Ці сили також зробили заяву, що цілитимуть термобаричними ракетами по тунелях і траншеях ІДІЛ на південь від Мосула.

Витіснення ІДІЛ з Мосула являтиме собою значну перемогу для уряду Абаді, який щосили намагається підвищити свій авторитет, довести військову силу та покласти край територіальному пануванню ІДІЛ у багатому нафтою північному регіону Іраку.

Раніше повідомлялося, що ВКС Росії нанесли черговий авіаудар в Сирії, в результаті чого загинули 11 людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: