В Івано-Франківську відсторонили патрульного, який зупинив п’яного полковника поліції

В Івано-Франківську відсторонили патрульного, який зупинив п’яного полковника поліції

Глава МВС Аваков покликав на допомогу генерального прокурора Луценка

В Івано-Франківську відсторонили патрульного Леоніда Гончарука, який зупинив автівку, за кермом якої перебував колишній полковник поліції, братом якого є працівник прокуратури. Про це інформує прес-служба МВС.

«Патрульна поліція Івано-Франківська зупинила авто з п’яним водієм. Ним виявився колишній полковник поліції, брат якого працівник прокуратури. Суд визнав провину звинуваченого за статтями 130 та 185 за кермування у нетверезому стані та непокору поліції. Але останній поскаржився, що патрульні зламали йому мізинець при затриманні і суд відсторонив командира екіпажу Леоніда Гончарука від служби. Попереду суд над лейтенантом», - сказав Арсен Аваков.

Він зазначив, що генеральний прокурор пообіцяв взяти цю справу під особистий контроль та відреагувати на ситуацію.

Глава МВС наголосив, що в понеділок, 23 жовтня, особисто нагородить лейтенанта Леоніда Гончарука та його колег за врятоване життя. Адже саме цей екіпаж, 5 липня, врятував життя чоловіку, який намагався повіситися на власному балконі. Тоді патрульні в останню хвилину встигли вибити двері на балкон та втягнути чоловіка до квартири.

«За таку роботу поліцейські отримають заслужену нагороду. А за те, що наклав штраф на колишнього п’яного міліціонера піде під суд?», - зазначив міністр.

Він наголосив, що неприпустимою є така ситуація, коли поліцейські боятимуться зупиняти п’яних водіїв.

«Це дуже тривожні сигнали і потрібна миттєва рішуча реакція громадянського суспільства. Саме час підтримати і захистити нових поліцейських, дати їм опору служити і захищати – не зламатися під загрозою реваншу старих «рішал» із нерозформованих судів», - сказав Аваков.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: