В Ізраїлі обрушилася трибуна синагоги, де перебували кілька сотень людей

В Ізраїлі обрушилася трибуна синагоги, де перебували кілька сотень людей
У момент обвалу в будівлі знаходилося близько 600 осіб
Скріншот з відео Channel 12

Рятувальники продовжують розбирати завали в синагозі, поки невідомо, чи є ще під ними люди

В ізраїльському місті Гіват-Зеєв у синагозі обрушилася трибуна. В результаті щонайменше одна людина загинула та близько 60 постраждали. Про це повідомляє радіо «Кан».

Зазначається, що в момент обвалу в будівлі знаходилося близько 600 осіб. Під уламками трибуни в синагозі виявили десятки постраждалих, багато з них – важкопоранені, а деякі – без ознак життя.

Національна компанія Ізраїлю з екстреної допомоги і транспортування пацієнтів просить усіх водіїв у Гіват-Зеєві зупинитися на узбіччі доріг для того, щоб не створювати заторів і дати можливість евакуювати постраждалих.

Times of Israel з посиланням на медичну службу пише, що 50 постраждалих отримали травми, що не становлять безпеки для життя, а десять осіб перебувають у важкому або критичному стані.

За даними 13-го каналу ізраїльського телебачення, один з потерпілих під час обвалення трибуни в синагозі помер.

Прес-служба Армії оборони Ізраїлю заявила, що ЦАХАЛ терміново направив сили в Гіват-Зеєв. У місто направили бійців рятувальної бригади командування тилу, служби по зв'язках з громадськістю та медичні сили Центрального командування для надання допомоги.

Також до місця трагедії відправили вертольоти з медперсоналом. Рятувальники продовжують розбирати завали в синагозі, поки невідомо, чи є ще під ними люди.

Нагадаємо, Рада Безпеки ООН сьогодні проводить термінове засідання через загострення конфлікту між Ізраїлем і палестинськими угрупованнями з Сектора Газа, який спалахнув після того, як стало відомо про намір влади Ізраїлю примусово виселити кілька арабських сімей зі Східного Єрусалима.

Починаючи з 10 травня із Сектора Гази по Ізраїлю випустили понад 2,8 тисячі ракет. При цьому в «Хамас» стверджують, що можуть продовжувати обстріли місяцями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: