В Єнакієвому відбулась масштабна акція проти «націоналізації» заводу Ахметова

В Єнакієвому відбулась масштабна акція проти «націоналізації» заводу Ахметова
Єнакіївський металургійний завод

Частина учасників акції мітингувала за «націоналізацію» великих промислових підприємств

Напередодні «націоналізації», яку розпочали бойовики самопроголошеної «ДНР», в Єнакієвому, відбулась масштабна акція. Про це повідомив народний депутат, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

За його даними, біля будівлі Єнакіївської міської адміністрації відбувся мітинг працівників ВАТ «Єнакіївський металургійний завод» (входить до корпорації СКМ, власник Ринат Ахметов) і державних установ міста. «Очікувана кількість учасників мітингу працівників заводу становила приблизно 1000 осіб, проте за рахунок працівників «державних установ» досягла 10 000», – повідомив Тимчук.

«Під час мітингу працівники заводу виступали проти «націоналізації» зазначеного металургійного заводу. Інша частина мітингувальників (з-поміж працівників різних «бюджетних установ», зібраних «місцевою владою ДНР») мітингували за «націоналізацію» великих промислових підприємств із гаслами «Підтримаємо рішення глави Донецької народної республіки», «Київ! Досить грабувати Донбас», «Введення тимчасової адміністрації – збереження робочих місць» і т.д.», – розповів нардеп.

За результатами заходу було оголошено про прийняття рішення ввести «зовнішнє управління» представниками «міністерства промисловості і торгівлі ДНР» на підприємствах, які перебувають під юрисдикцією України. Так, з 1.03.2017 на території ЗАТ ЄМЗ почав працювати представник «міністерства ДНР», якому було виділено кабінет у будівлі управління металургійного заводу, повідомив Тимчук.

Нагадаємо, 27 лютого ватажки «ДНР» і «ЛНР» Олександр Захарченко та Ігор Плотницький заявили, що так звані республіки введуть зовнішнє управління на підприємствах української юрисдикції і перестануть постачати до України вугілля, якщо Київ не припинить транспортну блокаду Донбасу до початку березня. Вони заявили, що будуть «перебудовувати всі виробничі процеси і орієнтувати їх на ринок Росії та інших країн».

Співробітники Служби безпеки України перехопили розмови ватажка т.зв. ДНР Захарченка з начальником управління внутрішньої та зовнішньої політики адміністрації Трапезніковим, які доводять справжні наміри терористів щодо використання торговельної блокади ОРДЛО.

Пізніше СБУ перехопила чергову розмову ватажка Захарченка з громадянином РФ, у якій обговорюється подальша доля «націоналізованих» терористами українських підприємств.

1 березня Захарченко заявив, що близько 40 підприємств української юрисдикції перейшло під «зовнішнє управління» в «республіці». 

Група СКМ заявила, що завжди працювала і продовжує працювати виключно у рамках українського законодавства, у тому числі підприємства на тимчасово неконтрольованій території.

Як повідомлялося, нардеп Сергій Тарута пояснив, що таке націоналізація в розумінні бойовиків. 

Читайте також статтю: «Операція «Націоналізація». Ахметов – більше не король Донбасу?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: