В ЄС на 99% узгодили угоду про механізм призупинення безвізу - ЗМІ

В ЄС на 99% узгодили угоду про механізм призупинення безвізу - ЗМІ
Безвізовий режим

Схвалення механізму призупинення найбільше загальмувала Франція

Країни Європейського Союзу на 99% узгодили текст угоди про механізм призупинення дії безвізового режиму, а питання, що лишилися, не мають надвеликої політичної ваги.

Схвалення механізму призупинення найбільше загальмувала Франція, коли йшлося про скасування віз для турецьких громадян. У Франції добре знайомі з турецькими мігрантами – і у себе, і в сусідній Німеччині.

Як стало відомо «Європейській правді», ключове питання, щодо якого країнам-членам не вдалося дійти згоди на зустрічі постпредів країн-членів ЄС в середу, стосується принципу «вибіркового припинення безвізового режиму».

Обговорюється ідея, щоб на першому етапі безвізовий режим призупинявся для окремих категорій власників паспортів за пропозицією Єврокомісії. Узгодження як самого принципу, так і переліку категорій виявилося безуспішним.

Як повідомлялося, на саміті Україна-ЄС президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що питання безвізового режиму до України має бути вирішене до кінця року.

Нагадаємо, 17 листопада комітет постійних представників Євросоюзу дав згоду на початок міжінституційних переговорів щодо безвізового режиму для України, дозволивши старт переговорів між Радою ЄС та Європарламентом.

Безвізовий режим для України та Грузії набуде чинності одночасно зі стартом роботи нового механізму призупинення безвізу.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: