В ЄС сподіваються, що окупанти знімуть звинувачення проти Семени

В ЄС сподіваються, що окупанти знімуть звинувачення проти Семени
Журналіст Микола Семена

В Євросоюзі відреагували на винесення окупаційним судом Криму вироку Миколі Семені

У Європейському союзі винесений прокремлівським судом вирок кримському журналісту Миколі Семені вважають явним порушенням свободи вираження думки і ЗМІ.

«Семена був засуджений за його журналістську роботу за статтею про «публічні заклики до дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії». Ця стаття використовується російською владою щодо тих, хто протистоїть незаконній анексії Криму», – йдеться у заяві речниці голови європейської дипломатії Федеріки Моґеріні Майї Коціянчич.

У ЄС сподіваються, що звинувачення проти Семени будуть зняті.

Нагадаємо, у п'ятницю, 22 вересня, підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені.

Журналісту призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Прокурор 18 вересня вимагав для кримського журналіста Миколи Семени покарання у вигляді трьох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на три роки і позбавленням права займатися будь-якою громадською діяльністю протягом трьох років.

За версією звинувачення, у статті про блокаду анексованого Криму, опублікованій в 2016 році на сайті «Крим.Реаліі», журналіст закликав до порушення територіальної цілісності Росії.

На засіданні окупаційного суду в серпні Микола Семена вкотре заявив, що Крим є територією України та заперечив свою провину.

Нагадаємо, справу проти Семени відкрили навесні 2016 року. За версією звинувачення, у статті про блокаду Криму журналіст закликав до порушення територіальної цілісності Росії. Миколі Семені загрожує до п’яти років позбавлення волі. Журналіст не визнає провини.

Київ, США, ЄС, правозахисні та міжнародні журналістські організації закликають Росію відмовитися від судового переслідування Миколи Семени і звільнити всіх політв'язнів в Криму.

На допиті ФСБ Семена заявив, що в своїх матеріалах реалізовував право на «вільне вираження думки».

Міністерство закордонних справ України від 3 травня закликало російську владу анексованого Криму припинити переслідування українських журналістів на півострові, зокрема, Семени.

Читайте також статті: 

Микола Семена: Сьогодні Росія винесла вирок усім своїм журналістам

Микола Семена: Життя кримчан стало складним і незрозумілим. Вони дуже потребують адекватної інформації

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: