В ЄС ухвалили механізм призупинення дії безвізового режиму

В ЄС ухвалили механізм призупинення дії безвізового режиму

Механізм спрощує реагування у випадку порушення країнами ключових умов

У п'ятницю, 20 травня, міністри внутрішніх справ країн Євросоюзу, схвалили механізм призупинення дії безвізового режиму у надзвичайному порядку. Він дозволить ЄС оперативно припинити безвізовий в'їзд громадян Туреччини та інших країн на територію Шенгенської зони у разі порушення ними ключових умов.
Механізм дозволить заблокувати безвізові подорожі, якщо велика кількість громадян країни, якій надано безвізовий режим, залишатимуться в ЄС нелегально або проситимуть про надання притулку. У такому разі терміном на шість місяців знову запроваджується обов'язковість віз. Якщо ж ситуація упродовж цього часу не зміниться, то Єврокомісія відновить візовий режим до подальших рішень.
«Я задоволений, що ми погодили сьогодні цей механізм, який спрощує реагування у випадку порушень», - заявив міністр з питань міграції Нідерландів Клаас Дійкхофф, повідомляє агентство AFP. Для остаточного запровадження процедура повинна бути затверджена Європейським парламентом.
Нагадаємо, надання права подорожувати без віз є невід'ємною частиною домовленостей і підписаних угод між Туреччиною і Євросоюзом щодо подолання кризи біженців. Проте Туреччина поки відмовляться виконати усі критерії для впровадження безвізового режиму. Каменем спотикання стали зміни до антитерористичного законодавства, категорично проти яких виступає президент Туреччини Реджеп Таїп Едоган.
Окрім Туреччини, на право подорожувати до країн шенгенської зони без віз претендують громадяни України, Грузії та Косова.
Джерело: DW

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: