В ЄС вважають, що мешканці Криму та окупованого Донбасу теж мають право на безвіз

В ЄС вважають, що мешканці Криму та окупованого Донбасу теж мають право на безвіз
Посол Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі
Фото: Главком

Мешканці окупованого Криму чи деяких районів Донбасу повинні мати такі самі права як і жителі решти України, вважає посол ЄС в Україні

Посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі сподівається, що всі громадяни України, які мають біометричний паспорт і прагнуть побувати у Європейському Союзі, зможуть це зробити.

Про це Мінгареллі заявив в інтерв’ю «Главкому».

«Для цього слід дотримуватися певних вимог, які, як я знову ж  таки сподіваюся, не створюватимуть реальних перешкод для українців. Дуже важливо, щоб до країн ЄС могли подорожувати якомога більше громадян України, аби краще зрозуміти, що таке Європейський Союз, і так само важливо, щоб громадяни ЄС могли більше зустрічатися з українцями», - зазначив посол.

За його словами, усі громадяни України, власники біометричних паспортів, повинні мати можливість в’їжджати у близько 30 країн, на які поширюється дія безвізового режиму, без жодних проблем.

«Місце проживання цих громадян не має жодного значення. Мешканці окупованого Криму чи деяких районів Луганської і Донецької областей повинні мати такі самі права як і жителі Львова, Івано-Франківська, Києва чи Одеси», - сказав Мінгареллі, визнавши, що все ж необхідний певний контроль, адже деякі з громадян з біометричними паспортами можуть бути причетними до сепаратизму або до збройного конфлікту на частині території України.

«Безумовно, певний контроль має застосовуватися до всіх громадян. Але не думаю, що це повинні бути якійсь дискримінаційні заходи по відношенню до тих громадян, які проживають на територіях, які наразі не контролюються українською владою», - заявив посол Євросоюзу в Україні.

До слова, збір біометричних даних, який планують ввести для всіх іноземців, що в'їжджають в Україну, не запроваджуватимуть для мешканців тимчасово непідконтрольних територій Донбасу та окупованого Криму.

Читайте також статтю: Посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі: Санкції змусять Росію вийти з Луганської і Донецької областей

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: