В ЄС вважають, що Україні потрібен новий закон про вибори і призначення ЦВК

В ЄС вважають, що Україні потрібен новий закон про вибори і призначення ЦВК

Глава представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі

Фото: Українські новини 

Мінгареллі підкреслив, що не може зрозуміти причин, через які ці реформи зупинені

Україні потрібен закон про вибори і оновлений склад Центрвиборчкому, на даний момент ці реформи повністю зупинені. Про це заявив глава представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі під час панельної дискусії VII національного експертного форуму «Точки зростання», організованого Gorshenin Institute, передає «Інтерфакс-Україна».

«Нам необхідно прогресивно сприяти оновленню політичного класу ... Для того, щоб це сталося, нам необхідний закон про вибори і нам потрібна нова Центральна виборча комісія. З причин, які я не можу зрозуміти, ці реформи повністю зупинені», - цитують Мінгареллі.

Він висловив думку, що Україна має великий потенціал, але стикається як з викликами зовні у вигляді агресії з боку Росії, так і внутрішніми, такими як «відсутність верховенства права, що є головною перепоною на шляху до економічного зростання».

Нагадаємо, питання запровадження відкритих списків на виборах і оновлення складу ЦВК широко обговорюються вже тривалий час, проте досі не вирішені.

Як відомо, у більшості членів Центрвиборчкому термін повноважень давно закінчився. Президент Порошенко вніс до парламенту подання щодо призначення нових членів Центрвиборчкому ще влітку 2016 року, але рішення досі не ухвалили.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: