В КНДР засудили до смертної кари чотирьох журналістів з Південної Кореї

В КНДР засудили до смертної кари чотирьох журналістів з Південної Кореї

Судове засідання у Північній Кореї, архівне фото

«Смертні вироки повинні бути приведені у виконання в будь-який час і в будь-якому місці», йдеться у рішенні суду

Органи юстиції Північної Кореї заочно засудили до смертної кари чотирьох південнокорейських журналістів. Засуджені заслуговують вищої міри покарання, оскільки в своїх рецензіях на критичну книгу про КНДР «серйозно образили гідність Корейської Народно-Демократичної Республіки».

Про це повідомляє DW з посиланням на постанову суду в Пхеньяні, оприлюднену в четвер, 31 серпня.

У документі підкреслюється, що «смертні вироки повинні бути приведені у виконання в будь-який час і в будь-якому місці без подальшого розгляду». Засуджені в КНДР журналісти знаходяться зараз в Південній Кореї.

Гнів північнокорейської власти викликали рецензії на книгу британських журналістів Деніела Тудора і Джеймса Пірсона North Korea Confidential, випущену в 2015 році. У цій книзі британці описують роль ринкових механізмів у повсякденному житті північнокорейців і, зокрема, згадують про популярність південнокорейських серіалів в КНДР і тренди моди.

Південнокорейські газети «Чосон ільбо» і «Тона ільбо» надрукували рецензії на корейське видання цієї книги і її обкладинку, на якій зображений північнокорейський герб, де червона зірка замінена на знак долара.

Суд в Пхеньяні розцінив, що  журналісти «зайшли настільки далеко, що навіть обмовили і образили недоторканну назва нашої країни і її національні символи», наголошується в судовому вироку.

До слова, ОБСЄ просило Естонію скасувати відмову в акредитації російським журналістам.

Нагадаємо, журналістка російського «Першого каналу» Анна Курбатова видворена з України із забороною в'їзду в країну строком на три роки.

ОБСЄ закликала Україну припинити депортацію іноземних журналістів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: