У Кремлі призначили винного в економічній кризі: Центробанк

У Кремлі призначили винного в економічній кризі: Центробанк

Радник Путіна розповів, чому росіяни стають дедалі біднішими

Російська економіка втратила понад 10 трильйонів рублів з моменту переходу Банку Росії до політики таргетування інфляції (таргетування – це комплекс монетарних заходів, вжитих з метою контролю над рівнем інфляції у країні. – Ред.). Таку думку висловив радник президента РФ Сергій Глазьєв у статті, опублікованій на сайті газети «Коммерсантъ».

«Збитки від політики Банку Росії з моменту переходу до таргетування інфляції вже перевищили 10 трлн руб. у перерахунку на невипущену продукцію і 3 трлн руб. незроблених інвестицій, не кажучи вже про втрачені робочі місця і доходи населення, що знижуються весь цей час», – вважає Глазьєв.

Нагадаємо, таємні видатки з федерального бюджету Росії зросли до 800 млрд рублів, відповідна поправка внесена до бюджету-2016. Секретні витрати бюджету стосуються в основному військових витрат.

Як повідомлялось, Банк Росії попередив про ризик втрати контролю над інфляцією через зростаючу майнову нерівність, зникнення середнього класу і падіння обороту роздрібної торгівлі.

Раніше у департаменті прогнозування Центробанку РФ порахували, на скільки вистачить ще Росії накопичених резервів. Відповідно до прогнозу Центробанку, Резервний фонд и більша частина Фонду національного добробуту виснажаться до кінця 2018 року.

Також повідомлялось, що більше половини росіян відчули зростання цін на продукти в жовтні. Так, по відношенню до вересня значне зростання цін на овочі і фрукти помітили 65% опитаних. Крім овочів, відчутним стало подорожчання м'яса та м'ясопродуктів – про це сказали 66% респондентів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: