В кулуарах саміту у Перу Обама закликав Путіна дотримуватись Мінських угод

В кулуарах саміту у Перу Обама закликав Путіна дотримуватись Мінських угод

Розмова Обами і Путіна тривала близько чотирьох хвилин

Під час короткої бесіди 20 листопада в кулуарах саміту Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва у Лімі (Перу) президенти США і Росії Барак Обама та Володимир Путін говорили про Україну та Сирію, повідомив представник Білого дому в неділю.

«Президент (Барак Обама – ред.) закликав президента Путіна підтримати зобов’язання Росії в рамках Мінських угод, підкреслюючи підтримку США і нашими партнерами суверенітету України», – сказав про зустріч представник Білого дому.

Він також додав, що Обама закликав держсекретаря США Джона Керрі і міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова продовжувати роботу в рамках ініціатив з припинення насильства в Сирії і зменшення страждань сирійського народу.

У Білому домі зазначили, що розмова Обами і Путіна тривала близько чотирьох хвилин.

Нагадаєхмо, президент США Барак Обама та лідери п'яти країн Європейського Союзу - канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці, прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой та прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей погодилися зберігати санкції проти Росії до виконання нею Мінських угод.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: